V noci počas víkendu zastavili policajti na Rosinskej ceste vodiča, ktorý nafúkal až 2,71 promile


Foto: V noci počas víkendu zastavili policajti na Rosinskej ceste vodiča, ktorý nafúkal až 2,71 promile Foto: KR PZ Žilina

Počet opitých motoristov na našich cestách neklesá ani v roku 2023. Ďalšieho vodiča pod vplyvom alkoholu zastavili cez víkend dopravní policajti na Rosinskej ceste v Žiline. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková.

V sobotu 21. januára v nočných hodinách viedol 26-ročný muž osobné motorové vozidlo značky Nissan Almera po Rosinskej ceste v smere na ulicu Vysokoškolákov. V čase 21:04 hod. ho zastavila hliadka Okresného dopravného inšpektorátu v Žiline.



Policajti mladého muža podrobili dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Merací prístroj pritom najskôr ukázal 2,71 promile (1,3 mg/l). Po zopakovaní dychovej skúšky sa ukázalo, že množstvo alkoholu vo vodičovom dychu mierne kleslo.

„Osoba bola obmedzená na osobnej slobode, pričom poverený príslušník už vzniesol 26-ročnému mužovi obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V danej veci sa vykonáva super rýchle konanie,“ priblížila situáciu Zuzana Šefčíková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu