Mladé žilinské hádzanárky zvíťazili v prvom turnaji medzinárodnej ligy, ďalšie zápasy sa odohrajú v Žiline


Foto: Mladé žilinské hádzanárky zvíťazili v prvom turnaji medzinárodnej ligy, ďalšie zápasy sa odohrajú v Žiline Foto: hadzanazilina.sk

Šikovné mladé žilinské hádzanárky začiatkom uplynulého víkendu zvíťazili v turnaji česko-slovensko-poľskej ligy (ČSPL). Dievčatá z hádzanárskeho klubu Slovan Malá Fatra Žilina tak úspešne odštartovali prvý ligový zápas a získali nové skúsenosti do ďalších hier.

Medzinárodná liga je pokračovaním jesennej ligy v jednotlivých krajinách. Pohraničné kraje každoročne posielajú do súťaže svoje dva najlepšie tímy. Na prvom mieste v domácej lige sa tentokrát umiestnili práve staršie žiačky zo Žiliny, z druhého miesta do Poľska vycestoval tím Mestského hádzanárskeho klubu Bytča.

Prvý z turnajov česko-slovensko-poľskej ligy sa uskutočnil v sobotu 21. januára v poľskom meste Ruda Slaska. Hráčky žilinského klubu predviedli výborný a rýchly výkon, za ktorý si zaslúžili množstvo pochvál nielen od divákov, ale aj súperov. Počas zápasov dievčatá strelili až 113 gólov, cez ich obranu preniklo len 45.

„Výborne zachytala naša Terezka a strelecky sa presadili takmer všetky hráčky, ktoré zasiahli do hry. Najviac gólov strelili Anička a Majka, ale toto nebolo v našej hre podstatné, pretože dievčatá predvádzali oku lahodiacu kolektívnu hru. Tešíme sa z návratu Viki do zápasov, ktorá výborne organizovala našu hru. V zápasoch sa ukázali všetky hráčky okrem zranenej Marcely a mali možnosť tak získať hernú prax,“ priblížila predsedníčka žilinského klubu Renáta Bartková.


Keďže ide o ligu troch krajín, ďalšie dva turnaje sa uskutočnia v najbližších týždňoch na Slovensku a v Českej republike. V nedeľu 5. februára vycestujú tímy na Moravu a v sobotu 18. februára zas hráčky všetkých klubov privíta na domácej pôde hádzanársky klub Slovan Malá Fatra Žilina. Zápasy sa odohrajú v športovej hale na Rosinskej ceste 4.

„Veríme, že nás prídete povzbudiť. Zároveň veríme, že organizáciu tohto turnaja podporí aj VÚC a Mesto Žilina. Naši mladší žiaci totiž rovnako ako my sú víťazmi svojej kategórie a postúpili do ČSPL. V Žiline tak budeme organizovať až dva turnaje tejto medzinárodnej súťaže,“ doplnila Renáta Bartková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu