Pátranie po podvodníkovi z Čadce je ukončené: Vladimíra Gajdičiara polícia hľadala takmer rok


Foto: Pátranie po podvodníkovi z Čadce je ukončené: Vladimíra Gajdičiara polícia hľadala takmer rok Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Čadci ukončilo pátranie po 44-ročnom mužovi menom Vladimír Gajdičiar, s trvalým bydliskom v Čadci. Na hľadaného muža bol Okresným súdom v Žiline vydaný príkaz na zatknutie vo veci prečinu podvodu. 

Žilinská krajská polícia o pátraní po prvýkrát informovala koncom januára minulého roka. „Hľadaný nepreberá poštové zásielky, úmyselne sa skrýva, nakoľko má vedomosť, že je voči nemu vedené trestné konanie,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Polícia preto opakovane žiadala médiá o zverejnenie jeho popisu a so žiadosťou o pomoc sa obrátila aj na verejnosť. Nezvestného muža sa však napriek tomu dlhodobo nepodarilo lokalizovať.


O ukončení pátrania informovala krajská policajná hovorkyňa v piatok 20. januára 2023. „Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Čadci odvoláva pátranie po hľadanom mužovi, nakoľko pominuli dôvody vyhlásenia pátrania,“ uviedla Kremeňová.

Zatiaľ nie je jasné, či muža obvineného z podvodu našla polícia, alebo sa prihlásil sám. Policajná hovorkyňa však potvrdila, že je nažive a v poriadku. V najbližších dňoch ho tak pravdepodobne bude čakať trestnoprávne konanie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu