Liptovská nemocnica zamestnala prvú logopedičku v histórii, bude pomáhať pacientom na neurologickom oddelení


Foto: Liptovská nemocnica zamestnala prvú logopedičku v histórii, bude pomáhať pacientom na neurologickom oddelení Foto: Facebook/Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš

V ústavných zariadeniach na území Slovenskej republiky pracuje len približne 40 klinických logopédov. Prvýkrát v histórii privítalo logopedickú pomoc aj jedno zo zdravotníckych zariadení Žilinského samosprávneho kraja, a to Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši.

Nová zamestnankyňa bude pomáhať pacientom na neurologickom oddelení, kde sa bude venovať neurogénnym poruchám komunikácie u dospelých, poruchám komunikácie pri léziach nedominantnej hemisféry, gnostickým poruchám, poruchám prehĺtania a jedenia vzniknutých na podklade neurologických ochorení a v neposlednom rade bude poskytovať poradenstvo pre pacientov s rôznymimi typmi demencie a pacientom po cievnej príhode.

Novej kolegyni želáme veľa úspechov v liečbe našich pacientov a pacientom skoré uzdravenie aj vďaka takejto pomoci,“ uviedlo vedenie zdravotníckeho zariadenia na Liptove, ktoré zároveň dalo do pozornosti webovú stránku LogoPortál, kde je možné nájsť bližšie informácie o klinickej logopédii.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu