FOTO: Starší pán sa rozhodol vyrúbať strom na Vlčincoch, v jeho tesnej blízkosti parkovali vozidlá


FOTO: Starší pán sa rozhodol vyrúbať strom na Vlčincoch, v jeho tesnej blízkosti parkovali vozidlá
Galéria: 4 fotky
Foto: Čitateľ

V centre, na sídliskách a v mestských častiach Žiliny je vysadené pomerne veľké množstvo drevín a inej verejnej zelene. Jej údržbu by malo zabezpečovať vedenie mesta. Jeden zo stromov na sídlisku Vlčince sa však pravdepodobne nepáčil seniorovi, ktorý sa ho koncom uplynulého týždňa rozhodol vyrúbať.

Na nepovolené odstránenie stromu nás upozornil znepokojený čitateľ, ktorý konanie staršieho muža zdokumentoval. Z fotografií je zjavné, že pritom nedbal na bezpečnosť ani majetok svojich spoluobčanov. V tesnej blízkosti rúbaného stromu sa totiž nachádzalo niekoľko zaparkovaných vozidiel aj stĺp verejného osvetlenia. Keďže mal muž pri sebe aj ručný vozík, je možné, že si drevo plánoval odviezť so sebou.

„V sobotu si veselý dôchodca zobral pod správu starostlivosť o údržbu zelene. Veľmi by som rád vedel ja, ale aj viacerí ľudia z okolia, ako sa tento priestupok doriešil. Strom je tam momentálne zrezaný na zemi. Pripájam aj fotografiu ako strom vyzeral. Nebol síce krásavec, ale nezaslúžil si takto dopadnúť,“ uviedol čitateľ Martin.

K činu, ktorý sa odohral počas dňa v sobotu 14. januára na Berlínskej ulici, bola privolaná aj hliadka Mestskej polície Žilina. Senior vďaka tomu síce nestihol zrúbať celý strom, no poškodil ho natoľko, že musel byť následne odstránený.


„Strom na Berlínskej ulici neodborným rúbaním poškodil obyvateľ, ktorého už aktuálne rieši Mestská polícia v Žiline. Hasiči museli tento strom bezpečne dorúbať na zem a počas tohto týždňa ho pracovníci mestského úradu odstránia,“ vyjadrila sa začiatkom tohto týždňa hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová. Strom sa už na mieste nenachádza.

Mestská polícia podľa hovorcu Martina Matejka pozná totožnosť osoby podozrivej zo zrezania stromu. Prípad bol zdokumentovaný a odovzdaný na posúdenie Odboru správy verejného priestranstva a životného prostredia na Mestskom úrade v Žiline.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu