Univerzitná nemocnica Martin bude mať nového riaditeľa, vo výberovom konaní uspel Ivan Kocan


Foto: Univerzitná nemocnica Martin bude mať nového riaditeľa, vo výberovom konaní uspel Ivan Kocan

Univerzitná nemocnica Martin bude mať nového riaditeľa. Vo výberovom konaní  na post riaditeľa, ktoré sa uskutočnilo 13. januára 2023 uspel Ivan Kocan. Ministerstvo zdravotníctva SR o tom informovalo na svojom webe s tým, že bol zároveň jediným uchádzačom o túto funkciu. 

„Na výberovom konaní sa zúčastnil jeden uchádzač, ktorý sa v stanovenom termíne prihlásil do výberového konania a zároveň splnil predpoklady a požiadavky zriaďovateľa,“ uviedlo ministerstvo. Nový riaditeľ bude UNM viesť počas nasledujúceho 5-ročného funkčného obdobia.

V rámci záverečného hodnotenia výberového konania komisia zhodnotila výsledky uchádzača pridelením bodov na individuálnych hodnotiacich hárkoch a na základe sumárneho súčtu bodov určila výsledok výberového konania.


Výberové konanie bolo vyhlásené potom, ako v auguste skončilo 5-ročné funkčné obdobie štatutárneho orgánu UNM, ktorý tvorili generálny riaditeľ, medicínsky riaditeľ a ekonomický riaditeľ. Následne sa zmenilo aj znenie zriaďovacej listiny UNM a štatutárnym orgánom sa stal jeden riaditeľ.

Touto funkciou bol až do obsadenia pracovného miesta riadnym výberovým konaním dočasne poverený MUDr. Dušan Krkoška, PhD., MBA. Ivan Kocan aktuálne pôsobí v martinskej nemocnici ako námestník liečebno–preventívnej starostlivosti pre internistické disciplíny a svalzy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu