Počet opitých motoristov v minulom týždni mierne klesol, výsledky sú však naďalej znepokojivé


Foto: Počet opitých motoristov v minulom týždni mierne klesol, výsledky sú však naďalej znepokojivé Foto: Ilustračné/istockphoto.com

Polícia v Žilinskom kraji vzhľadom na vysoký počet dopravných nehôd pokračuje v intenzívnych kontrolách motoristov na cestách. V 2. týždni počas výkonu služby odhalili príslušníci až 31 vodičov motorových vozidiel, ktorí si sadli za volant pod vplyvom alkoholu. Dvaja z nich pritom svojim nezodpovedným správaním spôsobili aj dopravnú nehodu.

Policajti s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky podrobili viacerých vodičov dychovej skúške, pričom 14 z nich malo pozitívny výsledok nad 1 promile a sú tak obvinení z trestného činu. U 17 motoristov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile.

Prítomnosť alkoholu bola zároveň potvrdená aj u 14 vodičov nemotorových vozidiel. Polícia sa aj v tomto týždni stretla s prípadom, keď sa vodič odmietol podrobiť dychovej skúške. Takéto konanie však pre neho znamenalo automatické obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom návykových látok neohrozovali svoj život a životy ostatných. „Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nie je správne riešenie,” uviedla hovorkyňa KR PZ v Žiline Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu