Pri páde do 25-metrovej rokliny zomrel hudobník Ján z folklórneho súboru Rozsutec


Foto: Pri páde do 25-metrovej rokliny zomrel hudobník Ján z folklórneho súboru Rozsutec Foto: Facebook/Folklórny súbor ROZSUTEC

V strede uplynulého týždňa sa v blízkosti hranice Žilinského a Banskobystrického kraja stala smrteľná dopravná nehoda. Následkom dlhého pádu pri nej zahynul známy hudobník zo Žilinského okresu, ktorý vystupoval s folklórnym súborom Rozsutec.

K tragickému incidentu došlo vo štvrtok 12. januára pred 21:00 hod. večer na komunikácii prvej triedy I/65 v blízkosti obce Kremnické Bane. Osobné motorové vozidlo doposiaľ z neznámych dôvodov zišlo z cesty do hlbokej rokliny. Vodič automobilu, žiaľ, 25-metrov dlhý pád neprežil.

Úsek komunikácie I/65 medzi Kremnicou a Kremnickými Baňami, v ktorom došlo k dopravnej nehode, niektorí motoristi považujú za nebezpečný. Medzi zvodidlami má byť na tomto mieste väčšia medzera, ktorá môže údajne skresľovať tvar vozovky.


„Dnes sme tadiaľ išli v tme, v daždi, skresľuje to. Tam, kde je diera medzi zvodidlami, mohol si myslieť, ak to nepozná, že cesta ide rovno. Nechápem, prečo je 3-metrová medzera medzi zvodidlami,“ uviedla čitateľka Veronika v komentári pod pôvodným článkom o kolízii. Rovnaký názor zdieľajú viacerí vodiči, ktorí týmto miestom pravidelne prechádzajú.

Obeťou tragickej dopravnej nehody sa stal hudobník Ján Rybár, ktorý pôsobil ako primáš v známom žilinskom folklórnom súbore Rozsutec. Doma po ňom ostala trúchliaca manželka a dvaja synovia - dvojičky. Členovia Rozsutca sa k úmrtiu svojho priateľa vyjadrili v príspevku na sociálnej sieti.

„Keď na sklonku života odíde človek, zaplaví nás smútok. Keď nás však opustí skôr a nečakane je to tragédia. Dňa 12.1.2023 nás nečakane a tragicky opustil náš bývalý primáš, skvelý muzikant a hlavne kamarát Janko Rybár. Svojím umením výrazne prispel k sláve folklórneho súboru Rozsutec a dlhé roky bol jeho dôležitou súčasťou. Hoci príliš skoro, ale za všetko ĎAKUJEME. Janko, česť tvojej pamiatke! Navždy ostaneš v melódiách a srdciach nás - Rozsutčiarov,“ vyjadrili sa členovia súboru.

Posledná rozlúčka so zosnulým sa uskutoční vo štvrtok 19. januára 2023 o 14:00 hod. v kostole v žilinskej mestskej časti Bánová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu