Majitelia domu v Rajci hľadajú svedkov silného výbuchu, ktorý poškodil interiér, fasádu aj dvere


Foto: Majitelia domu v Rajci hľadajú svedkov silného výbuchu, ktorý poškodil interiér, fasádu aj dvere Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Počas posledného dňa uplynulého roka došlo v meste Rajec k výbuchu v tesnej blízkosti jedného z rodinných domov. Jeho majitelia po dvoch týždňoch od začiatku vyšetrovania prosia verejnosť o pomoc s pátraním po svedkoch nepríjemného incidentu.

V sobotu 31. decembra približne o 00:45 hod. ráno prebudil obyvateľov Rajca hlasný výbuch. Silná tlaková vlna pritom poškodila vonkajšiu fasádu, vchodové dvere aj vybavenie interiéru rodinného domu. Predbežnú škodu polícia vyčíslila na 600 eur.

Na miesto okamžite vyrazili príslušníci Policajného zboru, ktorí zdokumentovali následky explózie. K prípadu boli privolaní aj experti z Kriminalistického expertízneho ústavu. Pri výbuchu našťastie neboli zranené žiadne osoby.


„V súvislosti s výbuchom bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. Bližšie podrobnosti k prípadu vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie poskytovať nebudeme,“ uviedla krátko po incidente polícia na sociálnej sieti.

Pokiaľ ste boli svedkami, alebo máte akékoľvek informácie ohľadom silvestrovského výbuchu v Rajci, kontaktuje políciu na najbližšom oddelení alebo na bezplatnej linke 158, prípadne sa ozvite priamo majiteľom na telefónnom čísle 0911 446 343.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu