Silný vietor dnes zhodil na cesty množstvo stromov, jeden stále blokuje premávku vo Veľkom Rovnom


Foto: Silný vietor dnes zhodil na cesty množstvo stromov, jeden stále blokuje premávku vo Veľkom Rovnom Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Dnes od skorých ranných hodín fúkal v Žilinskom kraji silný vietor, ktorý znepríjemnil život mnohým obyvateľom. Turistické stredisko Vrátna Malá Fatra dokonca zastavilo lanovku, ktorá sa silno kývala v nárazoch vetra a jej prevádzka by bola extrémne nebezpečná.

Nepriaznivé počasie sa podpísalo aj na množstve drevín, ktoré boli počas dnešného dňa (15. januára) vyvrátené z koreňov alebo polámané. Okrem toho, že mohli poškodiť majetok, ktorý obyvatelia obcí a miest ponechali v exteriéri (napríklad zaparkované vozidlá), niekoľko spadnutých drevín zablokovalo premávku na cestách v kraji.

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline dostalo v priebehu dňa až osem hlásení prípadov, ku ktorým boli vyslaní príslušníci zboru. Prvý zo stromov spadol na frekventovanú cestu I/18 v úseku pod Strečnom po 1:00 hod. ráno.


Ďalšie dreviny boli vyvrátené na komunikácie v Čadci, Fačkove, Turzovke, žilinskej mestskej časti Zástranie a Radoli. Tri z nich pritom zasahovali cez celú cestu, čím na istý čas úplne zablokovali premávku. Posledný strom spadol krátko po 18:00 hod. na cestu druhej triedy II/541 vo Veľkom Rovnom v smere na Semeteš. Premávka je podľa svedkov aktuálne zastavená a vodiči sa otáčajú.

Niektoré z vyvrátených drevín však nespadli priamo na vozovku. V ranných hodinách zastavil strom v Čadci stĺp elektrického vedenia, krátko popoludní zas zostal vyšší naklonený strom visieť cez elektrické vedenie v Turzovke. Keďže počasie je naďalej premenlivé, vodiči by mali na cestách zvýšiť opatrnosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu