Okoloidúci oživovali ženu, ktorá skolabovala na oravskej ceste. Tá však napriek zásahu záchranárov neprežila


Foto: Okoloidúci oživovali ženu, ktorá skolabovala na oravskej ceste. Tá však napriek zásahu záchranárov neprežila Foto: Ilustračné foto: Freepik/fxquadro

K ďalšej z dnešných tragických udalostí došlo na Orave. Na hlavnej ceste medzi obcami v Tvrdošínskom okrese náhle skolabovala žena. O následnej záchrannej akcii informovala Horská záchranná služba, ktorá bola na miesto privolaná, na svojom oficiálnom webe.


V sobotu 14. januára v popoludňajších hodinách sa naskytol posádke vozidla v blízkosti obce Habovka znepokojivý pohľad. Po hlavnej ceste medzi Habovkou a osadou Oravice kráčala neznáma žena, ktorá náhle spadla na vozovku a preukazovala znaky kolapsu.


Vodič okoloidúceho automobilu okamžite zastavil a spolu s posádkou sa rozhodol žene pomôcť. Po laickom zhodnotení jej zdravotného stavu, ktorý bol veľmi vážny, priniesli automatický externý defibrilátor z obce. Do príjazdu záchranných zložiek sa pomocou tohto zariadenia pokúšali bezvládnu ženu oživiť.

„Na miesto boli vyslané záchranné zložky – rýchla lekárska pomoc aj záchranári Horskej záchrannej služby z Oblastného strediska Západné Tatry, ktorí po príchode pokračovali v rozšírenej resuscitácii. Napriek snahe všetkých zúčastnených sa, žiaľ, pani nepodarilo zachrániť,“ uviedla Horská záchranná služba.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu