VIDEO: Horskí záchranári v snehu a hmle našli v Malej Fatre stratených premrznutých turistov


Foto: VIDEO: Horskí záchranári v snehu a hmle našli v Malej Fatre stratených premrznutých turistov Foto: Horská záchranná služba

Horskí záchranári zachraňujú životy a pátrajú po stratených osobách v každom ročnom období. Nepriaznivé počasie síce mnohých turistov odradí, no zároveň zvyšuje pravdepodobnosť zranenia alebo straty orientácie odvážlivcov, ktorí sa do hôr napriek zlým podmienkam vyberú.


V piatok 13. januára Horská záchranná služba opäť zasahovala v Malej Fatre. V oblasti vrchu Hromové totiž zablúdila 6-členná skupina osôb zo Slovenska, ktoré mierili na chatu pod Chlebom. Turisti vo večerných hodinách v tme, hmle a snehu stratili orientáciu a kvôli vyčerpaniu niekoľkých členov skupinky kontaktovali horských záchranárov.


Na pomoc im okamžite vyrazilo šesť skúsených záchranárov v dvoch skupinách. O večernom zásahu so šťastným koncom informovala Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.


„Turistov, ktorí im podľa inštrukcií, kráčali pomaly oproti, stretli na Chlebe. Boli im poskytnuté teplé tekutiny a v sprievode záchranárov Horskej záchrannej služby zišli bezpečne na chatu pod Chlebom, kde mali rezervované ubytovanie. Záchranári sa vrátili do Domu HZS v Štefanovej,“ uviedli horskí záchranári.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu