Mladšie minižiačky víťazne v Banskej Bystrici


Foto: Mladšie minižiačky víťazne v Banskej Bystrici

Oblastná súťaž pokračovala miniturnajom 7.kola v Banskej Bystrici, kde si naše mladšie minižiačky zmerali sily postupne s dievčatami z Ružomberka a Banskej Bystrice. Po presvedčivých výkonoch sa dievčatá právom tešili z oboch víťazstiev a ostali aj po 7.kole v súťaži nezdolané.

MBK Ružomberok - BKM Žilina   13:48 (07:10,00:15,04:10,02:13)
Boženíková 15b, Gavláková a Horváthová po 6b, Tlacháčová 5b, Berešíková a Košťálová po 4b, Gabrišová, Sedláčková, Tarabíková a Váňová po 2b
Fauly:  6/8   TH:  RK 8/4 (50%) - ZA 6/2 (30%)

ŠKP 08 Banská Bystrica - BKM Žilina   05:48 (02:10,02:12,01:14,00:12)
Tarabíková 10b, Boženíková, Halamová a Tlacháčová po 6b, Berešíková, Frolová a Váňová po 4b, Gavláková, Horváthová, Sedláčková a Vrždáková po 2b
Fauly:  2/6   TH:  BB 2/1 (50%) - ZA 0/0 (0%)

Body celkom:
Boženíková 21b, Tarabíková 12b, Tlacháčová 11b, Berešíková, Gavláková a Horváthová po 8b, Halamová a Váňová po 6b, Frolová a Košťálová po 4b, Gabrišová, Sedláčková a Vrždáková po 2b

Hodnotenie trénera Ľ.Koštiala:
“Na zápasy sme nastúpili s cieľom odohrať zápasy s nasadením až do konca za akéhokoľvek stavu a pokúšať sa o veci, ktorým sa na tréningu venujeme. Rozbehnuté Ružomberčanky, ktoré deklasovali domáce dievčatá 77:01, odohrali aj s našimi babami vyrovnanú prvú štvrtinu.

Súpera sme zastavili v ich tempe už v druhej štvrtine, a tým sme zápas prevzali do svojich rúk. Po polčase dievčatá zlepšili obranu a súpera už do ničoho vážneho nepúšťali.
S domácimi dievčatami som kládol dôraz najmä na hru na naše podkošové hráčky, keďže sme výškovo dominovali a rýchlu hru na súperov kôš. Dievčatám vyšlo pár pekných akcií, presadili sme sa aj v doskoku a zastavovali súpera pri jeho rozohrávke.

S výkonom celého družstva som spokojný, pochvalu si zaslúžia všetky dievčatá. Teší ma, že dievčatá aj za rozhodnutého stavu hrali svoju hru až do konca a neprispôsobili sa hre súpera. Pozitívne je aj to, že všetky dievčatá skórovali, čo každého trénera teší. Dievčatá samozrejme spravili v zápasoch pár zbytočných chýb, prvýkrát sa stalo v súťaži, že sme viac faulovali, ako súperi, čiže máme stále na čom pracovať. Verím, že v domácich zápasoch o dva týždne podáme ešte presvedčivejšie výkony.

Za celé družstvo ďakujem aj početnej skupine rodičov, ktorá nás počas oboch zápasov slušne povzbudzovala.”


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu