Pri zásahu na žilinskom Bulvári našli policajti a hasiči na odstavenom vozidle pripevnené neznáme zariadenie


Foto: Pri zásahu na žilinskom Bulvári našli policajti a hasiči na odstavenom vozidle pripevnené neznáme zariadenie

V nedeľu 8. januára vzbudil pozornosť obyvateľov žilinského Bulváru zásah policajných a záchranných zložiek pri jednom z odstavených osobných vozidiel. Na ulici Antona Bernoláka sa od poludňajších hodín pohybovali viaceré hliadky polície i hasiči, pričom bol priestor okolo auta ohraničený aj páskou so zákazom vstupu.

Majiteľ odstaveného vozidla Škoda tmavej farby si údajne našiel na spodnej časti auta pripevnený neznámy predmet. Rozhodol sa preto kontaktovať príslušníkov Policajného zboru a Hasičského a záchranného zboru, aby ho spoločne prehľadali.

„Môžeme potvrdiť, že na linku 158 prijali oznámenie o nájdení neznámeho predmetu pod osobným motorovým vozidlom v meste Žilina,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky, aby vykonali všetky potrebné oparenia a úkony na ochranu života a zdravia osôb.

Zariadenie pripevnené na vozidlo aktuálne skúmajú. „Neznámy predmet nebol identifikovaný ako nástražný výbušný systém a bol zaistený na ďalšie znalecké skúmanie. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu