FOTO: V žilinskej pôrodnici prišli počas Nového roka na svet tri dievčatká a dvaja chlapci


FOTO: V žilinskej pôrodnici prišli počas Nového roka na svet tri dievčatká a dvaja chlapci
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Žilinská pôrodnica privítala na Nový rok až päť bábätiek, prvé z nich sa na tento svet vypýtalo len niekoľko desiatok minút po polnoci. O dobré správy a fotografie novorodeniatok sa s verejnosťou podelila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina v príspevku na sociálnej sieti. 

Počas prvého dňa roku 2023 pomohli žilinskí lekári a sestričky priviesť na svet tri dievčatká a dvoch chlapcov. Prvým novoročným pokladom sa o 1:20 hod. stala Diana Alexandra, ktorá merala 46 centimetrov a vážila 2 240 gramov. Narodila sa mamičke Patrícii.

Krátko po Diane Alexandre, o 2:63 hod. ráno, sa na svet vypýtal maličký synček Petry Ondrejko s mierami len 42 centimetrov a 1 790 gramov. Tretia v poradí sa narodila 51-centimetrová Rebeka, ktorá vážila 3 220 gramov. O 6:03 hod. ráno ju priviedla na svet mamička Kristína.


Štvrtá novoročná mamička Elena sa rozhodla pomenovať svoju dcérku po sebe. Malá Elena po pôrode o 12:27 hod. popoludní vážila 3 300 gramov a merala 48 centimetrov. Posledným dieťatkom narodeným na Nový rok sa stal Samuel, synček Nikoly. Na tento svet prišiel o 16:13 hod. s mierami 3 360 gramov a 48 centimetrov.

„V žilinskej pôrodnici začíname nový rok 2023 plodne a s láskou. Blahoželáme a posielame nekončene veľa lásky a zdravia. Ďakujeme tímom našich kolegov z oddelenia gynekológie a pôrodníctva, novorodeneckého oddelenia a oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (na Nový rok sme odviedli hneď 3 sekcie),“ uviedla žilinská nemocnica.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu