Jasné víťazstvá starších minižiačok s Levicami


Foto: Jasné víťazstvá starších minižiačok s Levicami

Staršie minižiačky sa na domácej palubovke stretli v slovenskej regionálnej súťaži s dievčatami z Levíc a dosiahli dve jasné víťazstva. Výsledky už nemali vplyv na postup našich dievčat na majstrovstvá Slovenska, pretože družstvo z Levíc hrá bez nároku na postup, pretože má v družstve aj staršie dievčatá, ale víťazstvo sa vždy cení, zvlášť dosiahnuté so staršími súperkami.
BKM Žilina-Závodie - BKŽ Levice 50:27 (10:13, 24:2, 4:9, 12:5)
Rajčanová-19, Ďuranová-9, Gažiová-8, Káčerová-6, Búryová-5, Gašpieriková-2, Papajčíková-1, Chovancová, Vojtušová, Tomiczková
Fauly: 19/18 TH: 21/10 – 14/3
BKM Žilina-Závodie - BKŽ Levice 50:17 (12:2, 24:6, 6:5, 8:4)
Gažiová-16, Ďuranová-9, Búryová-8, Gašpieriková-7, Rajčanová-6, Papajčíková-2, Tomiczková-2, Chovancová, Vojtušová, Káčerová
Fauly:  9/8   TH: 3/2 – 8/1
Hodnotenie trénera P.Geráta:
„Hrali sme proti staršiemu a fyzicky veľmi dobre disponovanému súperovi, ktorý mal aj jasnú výškovú prevahu. Vonku sme sa s ním trápili, preto sme mali pred zápasom trochu obavy. Presadili sme sa však dobrou obranou. Využívali sme technické nedostatky súpera. Získavali sme lopty pri rozohrávke súpera a strieľali ľahké koše. V oboch zápasoch sme o víťazstve rozhodli už do polčasu, potom sa zápasy už len dohrávali.

Z jednotlivcov podala mimoriadny výkon v 1.zápase Natálka Rajčanová. Bol to jeden z jej najlepších výkonov pod mojím vedením vôbec. 17 získaných lôpt v zápase hranom na 4x6 min. je skutočne neuveriteľný výkon. V druhom zápase sa rozstrieľala naša tradičná strelecká opora Betka Gažiová. V oboch zápasoch im veľmi dobre sekundovala Táňa Ďuranová. Na doskoku výborný výkon Miška Búryová.

Teší ma, že káder sa nám vyrovnáva a môžeme pravidelne striedať všetky hráčky. Škoda, že sme mali veľkú maródku a nemohli sme dať príležitosť aj ďalším hráčkam.
Pozoruhodné je, že sme proti súperovi, ktorý mal výškovú prevahu, v oboch zápasoch spolu dokázali doskočiť až 52 (!) lôpt v útoku.

Tentoraz sme mali aj mimoriadnu úspešnosť trestných hodov – až 50 %. V súťažnom zápase sa nám to ešte nikdy nepodarilo.”


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu