Počas novoročných osláv našli hasiči v byte na žilinskom sídlisku Solinky osobu bez známok života


Foto: Počas novoročných osláv našli hasiči v byte na žilinskom sídlisku Solinky osobu bez známok života Foto: Facebook/Majtán Radko

V nedeľu 1. januára 2023, krátko po polnoci boli hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline vyslaní na technický zásah na žilinské sídlisko Solinky.

Spolu s políciou boli požiadaní o sprístupnenie bytu, v ktorom sa mala nachádzať jedna osoba. Hasiči po príchode na miesto udalosti zistili, že vstupné dvere do bytu boli bezpečnostné a nepodarilo sa im ich bežným náradím otvoriť. Následne sa pokúsili sprístupniť byt zlaňovaním cez balkónové okno, ani to sa však hasičom nepodarilo. 

Hasiči sa vrátili k vstupným dverám a prekonali ich pomocou hydraulického náradia. V byte bola nájdená jedna osoba bez známok života,“ doplnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Prítomná posádka rýchlej zdravotnej pomoci u nájdenej osoby skonštatovala smrť, následne bolo miesto odovzdané hliadke polície. Krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová potvrdila, že obhliadajúci lekár v súvislosti s predmetnou udalosťou skonštatoval smrť bez cudzieho zavinenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu