Na prelome rokov spôsobila zábavná pyrotechnika dva požiare v Žilinskom kraji


Foto: Na prelome rokov spôsobila zábavná pyrotechnika dva požiare v Žilinskom kraji Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Na prelome rokov od 31. decembra 2022 do 1. januára 2023 absolvovali hasiči v Žilinskom kraji celkom 20 výjazdov. Informoval o tom Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline. Z toho osem výjazdov bolo k požiarom, päť výjazdov k dopravným nehodám a sedemkrát poskytli technickú pomoc, ako sprístupnenie bytu či vyslobodenie osoby vo výťahu. 

Dva požiare spôsobilo používanie zábavnej pyrotechniky počas novoročných osláv. K prvému došlo 1. januára o 1. hodine ráno na Jedlíkovej ulici v Žiline, kde začal horieť kontajner na odpad, do ktorého bola nahádzaná nedohorená pyrotechnika. Krátko pred poludním bol na Krajské operačné stredisko HaZZ ohlásený požiar krabice zábavnej pyrotechniky, ku ktorému došlo za obchodným centrom Kaufland v meste Martin. 

„Pri požiaroch nedošlo k zraneniu osôb,“ doplnil Kypus. V oboch prípadoch na mieste zasahovali štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru za použitia jedného kusu techniky. Požiare sa hasičom  podarilo zlikvidovať za pomoci vysokého tlaku vody približne do 15 minút.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu