Neznáma osoba v noci vyrezala krížik do laku vozidla na Vlčincoch, môže ísť o značku pre zlodejov


Foto: Neznáma osoba v noci vyrezala krížik do laku vozidla na Vlčincoch, môže ísť o značku pre zlodejov Foto: Vľavo: majiteľka auta, vpravo: google.com

Obyvatelia žilinského sídliska Vlčince, ktorí vlastnia osobné vozidlá, by mali zvýšiť pozornosť. Na jednom z automobilov zaparkovaných na ulici Trnavská sa počas včerajšej noci objavil krížik vyrezaný do laku na dverách vodiča. Môže ísť o vandalizmus, ale aj o označenie zlodejov, ktorí by chceli vozidlo odcudziť.

Poškodený automobil patrí mladému páru, ktorý si ho zaobstaral len pred niekoľkými týždňami. Neznáma osoba na prelome štvrtka 29. decembra a piatka 30. decembra do bieleho laku na vodičovej strane v blízkosti kľučky vyrezala hlbokú značku. Keďže ide o znamenie v tvare kríža, s najvyššou pravdepodobnosťou nevzniklo náhodou.

Vodič automobil odstavil približne o 00:30 hod. ráno na parkovisku na Trnavskej ulici. Poškodený lak na dverách si majitelia vozidla všimli krátko po 10:00 hod. dopoludnia, kedy chceli odísť z domu.

„Veľmi nás mrzí, že niekto ku svojej spokojnosti potrebuje poškodzovanie majetku iných. Aj napriek tomu, že nejde o obrovskú škodu, tak nie je nič príjemné nájsť si na prvom aute takýto škrabanec,“ uviedla majiteľka vozidla.

Podľa viacerých obyvateľov mesta môže ísť o viac, než len vandalizmus. Podobné krížiky majú údajne používať zlodeji na označenie vozidiel, ktoré sa chystajú odcudziť. Na Vlčincoch sa navyše v minulosti pohybovali osoby, ktoré vykrádali byty či vyberali katalyzátory z áut.



„Rovnaký krížik pri kľučke dverí sme si našli na aute aj my. Asi týždeň potom sme parkovali pred obchodom, kde sa nám ho pokúsili ukradnúť. Našťastie sme pristihli zlodeja pri čine a keď nás zbadal, ako mierime k autu, rozbehol sa preč,“ popísal svoju skúsenosť ďalší zo Žilinčanov.

Pokiaľ ste si na svojom vozidle našli podobnú značku, napíšte nám správu do redakcie na emailovú adresu info@zilinak.sk.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu