Od stredy horeli dva kontajnery na Bratislavskej, stolárska dielňa na Kysuciach či tri vozidlá v kraji


Foto: Od stredy horeli dva kontajnery na Bratislavskej, stolárska dielňa na Kysuciach či tri vozidlá v kraji Foto: Ilustračné foto

Po sviatkoch nastali rušné dni aj pre hasičov v Žilinskom kraji. V priebehu necelých troch dní zasahovali pri požiari v stolárskej dielni, rodinnom a bytovom dome či niekoľkých horiacich vozidlách a nádobách na odpad. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru Žilina.

V stredu 28. decembra popoludní vznikol v obci Čierne v okrese Čadca požiar v stolárskej dielni. Pri snahe o jeho uhasenie sa zranil majiteľ budovy, ktorý bol následne prevezený do nemocnice. Požiar nakoniec zlikvidovalo 6 profesionálnych a 10 dobrovoľných hasičov.


O niekoľko hodín neskôr vyrazili príslušníci Hasičského a záchranného zboru do miestnej časti Podbreziny v Liptovskom Mikuláši. Na schodisku jedného z bytových domov totiž vznikol požiar, ktorý sa však podarilo uhasiť ešte pred príjazdom hasičov.


„Jednotka z Hasičskej stanice v Liptovskom Mikuláši skontrolovala miesto vzniku požiaru a okolie pomocou termokamery a odvetrala schodisko. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. Príčina vzniku požiaru bola určená nedbanlivosť a neopatrnosť dospelých osôb,“ uviedol Michal Kypus, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru.

Vo štvrtok 29. decembra došlo v nočných hodinách k požiaru osobného motorového vozidla v obci Rudina. S odstupom niekoľkých hodín začal horieť automobil v Martine a dnes popoludní zasahovali hasiči pri ďalšom požiari osobného vozidla na ceste v Rajeckých Tepliciach.

V priebehu dnešného a včerajšieho dňa došlo aj k ďalším dvom požiarom kontajnerov v Žiline. Vo štvrtok horela nádoba na komunálny odpad na Bratislavskej ulici, dnes plamene pohltili veľkokapacitný kontajner v rovnakej oblasti. Počet požiarov by mal podľa štatistík z predošlých rokov vzrásť počas Silvestrovskej noci.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu