Počas zostupu z Chaty na Grúni sa zranil 31-ročný Slovák, pomáhali mu horskí záchranári


Foto: Počas zostupu z Chaty na Grúni sa zranil 31-ročný Slovák, pomáhali mu horskí záchranári Foto: Horská záchranná služba

Včerajší deň bol pre horských záchranárov najrušnejší v tomto mesiaci. V slovenských horách a lesoch pomáhali horolezcom aj strateným, chorým či zraneným turistom. O ďalšom zo zásahov v Žilinskom kraji informovala Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.

Záchranári z oblastného strediska Malá Fatra vo štvrtok 29. decembra pomáhali dvom turistom, ktorí si zranili dolné končatiny pri zostupe z rôznych kopcov. Včera sme informovali o 58-ročnej žene, ktorá sa pošmykla počas návratu z Chaty pod Suchým.



Horská záchranná služba bola v popoludňajších hodinách privolaná aj k 31-ročnému mužovi zo Slovenska, ktorý zostupoval z Chaty na Grúni smerom do Vrátnej. Počas cesty nadol si spôsobil úraz nohy v oblasti členka.

„Záchranári mu na mieste poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ho pomocou rakúskeho vozíka transportovali do Vrátnej, odkiaľ pokračoval na vlastnú žiadosť samostatne,“ uviedla Horská záchranná služba.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu