Žilinčania majú dnes a zajtra poslednú šancu previezť sa vianočným trolejbusom


Foto: Žilinčania majú dnes a zajtra poslednú šancu previezť  sa vianočným trolejbusom Foto: Facebook/Mesto Žilina

Dopravný podnik mesta Žiliny začiatkom decembra vypravil na žilinské komunikácie tradičný vianočný trolejbus. Žiarivé vyzdobené vozidlo premávalo každý deň na trase inej linky mestskej hromadnej dopravy. Vďaka pomocnému pohonu na batériu robil radosť aj cestujúcim v prímestských častiach, kde zvyknú jazdiť iba autobusy.

Mesto Žilina dnes prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti upozornilo občanov, že dnes a zajtra majú poslednú šancu previezť sa vianočným trolejbusom. Jeho prevádzka totiž skoční v sobotu 31. decembra. Žilinčania ho na cestách opäť stretnú až počas budúcej zimy.

„Tohtoročným príjemným prekvapením pre cestujúcich bude ešte viac prepracovaná svetelná a dekoračná vianočná výzdoba exteriéru, ako aj interiéru, pričom atmosféru v interiéri dotvoria vydarené kresby od detí s vianočnou tematikou,“ opísal vzhľad tohtoročného vianočného trolejbusu Dopravný podnik mesta Žilina.


Pokiaľ ste sa trolejbusom ešte nestihli previezť, môžete dnes (30. decembra) nastúpiť na linku číslo 3 alebo zajtra (31. decembra) na spoj linky číslo 5. Presný harmonogram nájdete na oficiálnom webe dopravného podniku.

Do pondelka 2. januára máte možnosť hlasovať za žilinské vyzdobené vozidlo v online ankete o najkrajší vianočný trolejbus roku 2022.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu