Traktorista v Dlhom Poli viedol doma vyrobené vozidlo opitý, na cestu si svietil mobilom. Nafúkal 2 promile


Foto: Traktorista v Dlhom Poli viedol doma vyrobené vozidlo opitý, na cestu si svietil mobilom. Nafúkal 2 promile Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Žilinskí policajti včera riešili kuriózny prípad. Jednej z hliadok Okresného dopravného inšpektorátu v Žiline totiž skrížil cestu traktorista pod vplyvom alkoholu. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Pozornosť dopravných policajtov v stredu 28. decembra podvečer upútalo nezvyčajné vozidlo, ktoré jazdilo po komunikácii tretej triedy III/2092 v obci Dlhé Pole. Smerom na Svederník mieril doma vyrobený traktor s vlečkou, na ktorom stál traktorista a na cestu si svietil mobilom.

„Policajti traktor zastavili a zistili, že podomácky vyrobený traktor nie je schválený na prevádzku v cestnej premávke na pozemných komunikáciách, je bez tabuľky s evidenčným číslom, bez osvetlenia vozidla a bez platných dokladov,“ uviedla žilinská polícia.

Počas kontroly bol 59-ročný vodič traktoru podrobený dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom nafúkal 2 promile (0,96 mg/l). Policajti muža zadržali a prípadom sa naďalej zaoberajú.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu