Vodiči stojaci v dlhej kolóne pod Strečnom si chcú skrátiť cestu kompou, tá však nepremáva


Foto: Vodiči stojaci v dlhej kolóne pod Strečnom si chcú skrátiť cestu kompou, tá však nepremáva Foto: Vľavo: Facebook/Zuzana Ondrusekova, vpravo: kompastrecno.sk

Práce na komunikácii prvej triedy I/18 dnes od ranných hodín spôsobujú rozsiahle kolóny v úseku medzi Žilinou a Vrútkami. Dôvodom zdržania je oprava mostných záverov na moste v blízkosti žilinskej mestskej časti Mojšova Lúčka, na ktorú upozornila aj polícia.


Motoristom aktuálne trvá cesta z Martina do Žiliny aj naspäť o niekoľko desiatok minút viac, než pri bežnej premávke. Obojsmerné zdržanie spôsobuje striedavé usmerňovanie dopravy políciou, ktorá je na mieste prítomná.


Facebooková stránka zameraná na monitorovanie dopravy pod Strečnom krátko pred poludním upozornila, že niektorí vodiči si chcú cestu skrátiť kompou na rieke Váh medzi Strečnom a Nezbudskou Lúčkou. Tá však počas zimných mesiacov (od 7. novembra) nepremáva.

„Dostali sme informáciu z Nezbudskej Lúčky, že množstvo motoristov chce využiť kompu a zbytočne sa tam prevezú! Zdieľajte tento náš oznam, aby sa dostal ku či najviac motoristom. Ďakujeme,“ uviedol dopravný informačný servis v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu