Políciu v Žilinskom kraji počas sviatkov zamestnávali hlavne nehody, jedna z nich bola smrteľná


Foto: Políciu v Žilinskom kraji počas sviatkov zamestnávali hlavne nehody, jedna z nich bola smrteľná Foto: Ilustračné foto

Tohtoročné vianočné sviatky sa v Žilinskom kraji niesli v pokojnom duchu. Príslušníci Policajného zboru nemuseli zasahovať pri žiadnych vážnych trestných činoch, zamestnávali ich predovšetkým dopravné nehody. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková.

„V Žilinskom kraji boli policajti aj napriek sviatočnému času v službe a v uliciach dohliadali na pokojný priebeh Vianoc. Všetky tri vianočné dni boli z pohľadu polície pokojné a verejný poriadok nebol vážnejšie narušený,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Napriek tomu, že sa krátko pred Vianocami výrazne oteplilo počasie a z mnohých ciest zmizol sneh aj poľadovica, polícia počas sviatkov riešila niekoľko dopravných nehôd. V priebehu troch dní od soboty 24. decembra po Druhý sviatok vianočný (26. decembra) príslušníci Policajného zboru zasahovali pri šiestich kolíziách v kraji, z ktorých jedna skončila tragicky. Štyri dopravné nehody sa pritom stali priamo v Žilinskom okrese.



„Preto polícia neustále vyzýva, aby vodiči jazdili zodpovedne a v žiadnom prípade nejazdili pod vplyvom alkoholu, nakoľko aj malé množstvo môže ovplyvniť reakcie. Zároveň apelujeme aj na ostatných účastníkov cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú pozornosť a hlavne aby boli na cestách videní,“ dodala Zuzana Šefčíková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu