Na Štedrý deň prišli na svet v pôrodnici žilinskej nemocnice 4 dievčatá a 2 chlapci


Foto: Na Štedrý deň prišli na svet v pôrodnici žilinskej nemocnice 4 dievčatá a 2 chlapci Foto: Ilustračné/pixabay.com

Počas troch vianočných sviatkov zaplnil plač novorodencov pokojné chodby žilinskej pôrodnice 13-krát. Na svet v nej totiž od 24. do 26. decembra prišlo 7 dievčat a 6 chlapcov. O milú štatistiku spolu s fotografiami sa podelila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina v príspevku na sociálnej sieti.

Priamo na Štedrý deň prišlo v našej pôrodnici na svet šesť bábätiek. Ako prvá zakričala už o 2:22 hod. Julka, za ňou sa v priebehu dvoch hodín poponáhľali po 7:00 hod. ráno hneď za sebou Rebeka, Anetka a Jakubko. Večer sa do vianočnej partie pridal Filipko a o 23:27 hod. uzavrela štedrovečernú noc Natálka,“ uviedla žilinská nemocnica.

Rodičia sa svojich malých pokladov dočkali aj na prvý sviatok vianočný, keď prišli na svet Jakubko, Sofinka, Martinka a večer o 22:24 hod. aj Martinko. Na Štefana na svet prvýkrát nazrela trojica Matiasko, Timurko a v popoludňajších hodinách aj Meliska.

Najmenšie vianočné bábätko vážilo len 1.700 gramov. Bola ním Martinka narodená 25.decembra 2022. Najväčší vianočný poklad vážil 4.080 gramov, ktorým bola Anetka narodená 24. decembra 2022,“ spresnila pôrodnica žilinskej nemocnice.


Všetkým vianočným rodičom blahoželáme a gratulujeme aj ďalším maminkám i oteckom, ktorí si v tieto dni s dôverou vyberajú našu pôrodnicu,“ uzavrela nemocnica, ktorá na záver poďakovala zamestnancom oddelenia gynekológie a pôrodníctva a novorodeneckého oddelenia za ich nepretržitú starostlivosť aj počas sviatočných dní.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu