VIDEO: Na cestu pri Ružomberku sa zosunuli kamene. Ľudia ich spoločnými silami odniesli mimo vozovky


Foto: VIDEO: Na cestu pri Ružomberku sa zosunuli kamene. Ľudia ich spoločnými silami odniesli mimo vozovky Foto: Katarína Moravová

Nebezpečná situácia zastihla vodičov prechádzajúcich včera 26. decembra v neskorých večerných hodinách po ceste medzi obcou Hubová a známym Salašom Krajinka nachádzajúcom sa na území Ružomberka, kde sa na vozovku zo svahu uvoľnili kamene rôznych veľkostí. Na situáciu upozornila a motoristov vyzvala k ostražitosti aj jedna z prítomných osôb prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Pred nami išlo auto a zrazu zaplo výstražné a ja som za ním prudko brzdila lebo som videla ako sa na pravej strane z lesa vyrútili kamene. Boli tam aj veľké balvany, ktoré sa rozsypali až ku zvodidlám v protismere,“ uviedla vodička smerujúca do Ružomberka v smere zo Žiliny, za ktorou bolo v zástupe ešte niekoľko motorových vozidiel. Kamene však nezasiahli ani jedno z nich.

Oproti našťastie vtedy nešlo nič, ale už sa blížili autá, takže z auta pred nami vyskočil muž a začal kývať. Napriek tomu, že mal výstražné a stál vo svojom pruhu, protiidúce auto nespomalilo,“ spresnila vodička, podľa ktorej v tomto prípade napokon došlo aj k nárazu s prekážkami na ceste. Ostatné blížiace sa vozidlá sa však už podarilo včas upozorniť.

Keďže podobné situácie v uvedenom úseku nie sú časté, nie je možné presne určiť, čo bolo príčinou náhleho zosuvu kameňov. Úlohu vo vzniku nebezpečnej dopravnej situácie však mohol zohrať aj pohyb zvierat na svahoch či poveternostné podmienky v predchádzajúce dni.


O incidente bola informovaná polícia, bezodkladného riešenia následkov sa však ujali aj prítomné osoby. Posádky vozidiel sa tak podľa vodičky stali svedkami pekného momentu súdržnosti. „Ľudia povybehovali z áut a začali kamene odpratávať ku krajnici, ale aj za zvodidlá. Najväčší kus mohol mať približne jeden meter, takže ho museli zdvíhať viacerí,“ uviedla.

Pri prechode predmetným úsekom, ktorý sa nachádza v zákrute a približne 200 metrov od značeného výjazdu vozidiel stavby, by v súvislosti s uvedenou situáciou mali motoristi zvýšiť pozornosť a plne sa venovať dianiu na vozovke, no aj v jej okolí. Duchaprítomnosť vodičov totiž môže ochrániť zdravie i životy ich samých, ale aj osôb nachádzajúcich sa v blízkosti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu