Dobrovoľníci zo Žilinského kraja získali za nezištnú pomoc slávnostne ocenenie Srdce na dlani


Foto: Dobrovoľníci zo Žilinského kraja získali za nezištnú pomoc slávnostne ocenenie Srdce na dlani Foto: Žilinské dobrovoľnícke centrum

V utorok 13. decembra sa v Malej sále Mestského divadla Žilina uskutočnilo slávnostné oceňovanie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok zo Žilinského kraja pod názvom Srdce na dlani 2022.

Žilinské dobrovoľnícke centrum prijalo v tomto roku 47 nominácií z celého Žilinského kraja, čo je doteraz najvyšší počet nominácií, ktorý organizácia prijala. Členovia komisie udelili nomináciám body, na základe ktorých vybrali príbehy výnimočnej dobrovoľníckej činnosti v desiatich rôznych kategóriách.

„Udalosti posledných mesiacov opäť ukázali a viac zviditeľnili dobrovoľníctvo v očiach verejnosti. Dobrovoľníci sú v krízových situáciách často kľúčoví, no sú rovnako dôležití v dennom živote mnohých seniorov, detí, mladých ľudí, tých, ktorí sú na okraji spoločnosti,“ uviedla koordinátorka Žilinského dobrovoľníckeho centra Michaela Bedrichová.

Srdce na dlani je oceňovanie výnimočnej dobrovoľníckej práce, ktoré v Žilinskom kraji udeľuje Žilinské dobrovoľnícke centrum. Cieľom tejto formy ocenenia je vyjadrenie úcty ľuďom, ktorí prispievajú k lepšej spoločnosti a nezištne pomáhajú vo svojom okolí. 


„Silné príbehy, vzájomná dobroprajnosť a komorná atmosféra vytvorili celkový dojem z večera ktorý bol naplnený vďakou, vzájomnou inšpiráciou a povzbudením. Sme vďační, že náš kraj je plný ľudí s bijúcim srdcom pre druhých,” doplnila Bedrichová.

Príbehy výnimočnej dobrovoľníckej činnosti hodnotila päťčelnná komisia, zložená z predchádzajúcich ocenených a predstaviteľov organizácií podporujúcich dobrovoľníctvo.

Ocenení v konkrétnych kategóriách: 

  • Dobrovoľníctvo v sociálnej a zdravotnej oblasti: skupina dobrovoľníkov z Horného Liptova, ktorých vedie rodina Plachtinckých a rodina Belanjiovcov
  • Dobrovoľníctvo v oblasti výchovy a vzdelávania: Petra Vlček, Sklené
  • Dobrovoľníctvo v oblasti ochrany životného prostredia a environmentalistiky: Nikolas Randa, Brodno
  • Dobrovoľníctvo v oblasti kultúry a umenia: Jaroslav Dubovický, Hričovské podhradie
  • Dobrovoľnícky projekt roka: Projekt UMEANO, Liptovský Mikuláš
  • Koordinátor/ka dobrovoľníkov: Miriam Petríková, Čadca
  • Dobrovoľníctvo v oblasti práce s deťmi a mládežou: Ondrej Mäsiar, Dolný Kubín
  • Škola priateľská k dobrovoľníctvu: Stredná zdravotnícka škola Liptovský Mikuláš
  • Dlhodobá dobrovoľnícka pomoc organizácií: Paulína Vojčíková, Kysucké Nové Mesto
  • Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúca v zahraničí: Barbora Mária Pečková



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu