Na žilinskom sídlisku Solinky horeli dva kontajnery, oheň poškodil aj vozidlo zaparkované v ich blízkosti


Foto: Na žilinskom sídlisku Solinky horeli dva kontajnery, oheň poškodil aj vozidlo zaparkované v ich blízkosti Foto: Daša Jedináková

V nedeľu 4. decembra 2022, krátko po polnoci došlo na žilinskom sídlisku Solinky k požiaru dvoch plastových kontajnerov na triedený odpad. Vplyvom ohňa však došlo aj k poškodeniu auta, ktoré bolo zaparkované v blízkosti tlejúcich kontajnerov. Informovala o tom majiteľka vozidla v príspevku na sociálnej sieti. 

„Takto skončilo moje auto na Solinkach. Pani policajtka mi povedala, že nemôžem parkovať vedľa kontajnerov, lebo na Solinkach je to bežné. Samotný prístup ma dorazil viac ako to auto. Vraj na čo to nahlasovať, keď to aj tak to nevyriešia a nech to nechám tak,“ napísala k fotografiám v príspevku. 

Príspevok získal niekoľko negatívnych reakcií smerujúcich k správaniu príslušníčky polície. Situáciu sme sa preto rozhodli preveriť Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Žiline i Mestskej polícií v Žiline.


„Na mieste bola prítomná hliadka MP v dvojčlennom mužskom zložení a neboli v kontakte s majiteľkou a nikomu nepodávali informácie ani vysvetlenie. Vec si následne prevzala hliadka Okresného oddelenia Policajného zboru Žilina,“ uviedol Martin Sasák, vedúci oddelenia vzdelávania a osobitných činností Mestskej polície v Žiline.

OO PZ Žilina v predmetnej veci začalo trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovanie cudzej veci vo štvrtok 8. decembra 2022. Doposiaľ bolo zistené, že na ulici Osikovej v Žiline došlo doposiaľ nezisteným spôsobom k zapáleniu dvoch kusov plastových kontajnerov na triedený odpad.

„Je možné, že pri požiari došlo aj k poškodeniu iných vecí a zariadení. V danom štádiu vyšetrovania je procesne zadokumentované iba poškodenie platových kontajnerov,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. Polícia podľa jej slov momentálne na objasnení uvedeného skutku intenzívne pracuje.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu