Žilina opäť zabojuje o prvenstvo v medzinárodnej súťaži o najkrajší vianočný trolejbus


Foto: Žilina opäť zabojuje o prvenstvo v medzinárodnej súťaži o najkrajší vianočný trolejbus Foto: Facebook/Dopravný podnik mesta Žiliny

Dopravný podnik mesta Žiliny sa aj tento rok zapojil do medzinárodnej súťaže o najkrajší vianočný trolejbus. Verejnosť tak môže svojim hlasovaním pomôcť žilinskej MHD obhájiť prvenstvo, ktoré získala v predchádzajúce dva roky. Vyhlasovateľom 5. ročníka ankety je český dopravný magazín MHD86.cz. 

Tento rok sa do súťaže zapojilo 24 miest z Česka, Maďarska, Poľska a iných európskych krajín. Slovensko reprezentuje iba mesto Žilina. „V niektorých mestách majú vyzdobené vozidlá MHD prvýkrát, inde naopak v súvislosti s pandemickou situáciou vianočné trolejbusy nevypravili,“ uvádza vyhlasovateľ súťaže. 

V súťaži boli pre zachovanie objektivity použité fotografie, ktorými jednotlivé dopravné podniky trolejbusy propagujú. Takisto sa v rámci jedného mesta hlasuje za všetky vyzdobené vozidlá súčasne, aby nedochádzalo k triešteniu hlasov.

O víťazovi rozhodne verejnosť hlasovaním na tomto odkaze. Za najkrajší vianočný trolejbus je možné hlasovať od 11. decembra 2022 do 2. januára 2022. Hlasovanie bude ukončené o 18:00 a následne budú zverejnené kompletné výsledky. Fotografie žilinského vianočného trolejbusu nájdete v nasledujúcom fotoalbume:



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu