Od nedele začne premávať nová autobusová medzinárodná linka, nahradí osobné vlaky smerujúce do Čiech


Foto: Od nedele začne premávať nová autobusová medzinárodná linka, nahradí osobné vlaky smerujúce do Čiech Foto: ilustračné

Od nedele 11. decembra 2022 bude prevádzkovaná nová medzinárodná autobusová linka na trase Čadca - Svrčinovec - Jablunkov - Návsí. Linka by mala nahradiť osobné vlaky premávajúce na trati medzi obcou Mosty u Jablunkova a mestom Čadca.

Od platnosti nového grafikonu vlakovej dopravy totiž na uvedenej trase nebudú premávať osobné vlaky z dôvodu plánovanej dlhodobej vylúkovej činnosti v súvislosti s modernizáciou traťového koridoru v tejto oblasti, ktorá potrvá až do 16. júna 2023. 

Prepravu novej medzinárodnej linky zabezpečuje spoločnosť SAD Žilina. Cestovný poriadok nájdete na tomto odkaze. 


V prípade, že cestujúci nastupuje na území Slovenskej republiky, výška cestovného sa mu vypočíta podľa platného cenníka prímestskej autobusovej dopravy spoločnosti SAD Žilina. Pre výšku cestovného v prípade nástupu na území Českej republiky je platný samostatný cenník pre linku v českých korunách.

V prípade medzinárodnej linky nie je povolená kabotážna preprava. To znamená, že cestujúci môže nastúpiť na území SR, zakúpiť si cestovný lístok do ČR a vystúpiť na území ČR, alebo opačne, avšak nemôže nastúpiť aj vystúpiť na území ČR.

V prípade úhrady cestovného za hranice územia Slovenskej republiky je možná platba v eurách v hotovosti alebo z dopravnej karty. Pri úhrade cestovného za hranice územia Českej republiky je možná platba len v CZK a výhradne len v hotovosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu