Polícia prenasledovala poľské Audi A8 plné migrantov až na Kysuce, kde sa vodič pokúsil o útek peši


Foto: Polícia prenasledovala poľské Audi A8 plné migrantov až na Kysuce, kde sa vodič pokúsil o útek peši Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Pohotovostná motorizovaná jednotka žilinskej polície mala na prelome stredy 7. decembra a štvrtka 8. decembra neobvykle rušnú noc. Najskôr prenasledovali vozidlo rútiace sa obrovskou rýchlosťou smerom na Žilinu, po jeho zastavení museli vodiča naháňať ešte aj po vlastných nohách. Informoval o tom Policajný zbor Slovenskej republiky v príspevku na sociálnej sieti.

Polícia bola počas včerajšej noci upozornená na osobné motorové vozidlo značky Audi A8, ktoré výrazne prekračovalo maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici D1 v smere od Ilavy na Žilinu. Automobil s poľským evidenčným číslom následne prešiel na komunikáciu prvej triedy I/11, kde pokračoval v jazde smerom na Kysuce.

„Na zadržanie tohto vozidla sme použili všetky dostupné sily a prostriedky. Vodič AUDI nereagoval na opakované výzvy na zastavenie a stále unikal. Počas riskantnej jazdy, v zúženom pruhu na križovatke v Kysuckom Novom Meste došlo k poškodeniu vozidla avšak pokračovalo v jazde a zastavilo v Budatínskej Lehote,“ popísal zásah Policajný zbor Slovenskej republiky.



Po zastavení vozidla sa vodič nevzdal, ale rozhodol sa utiecť medzi stromy pri rieke Kysuca. Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky žilinskej polície sa za mužom rozbehli a po chvíli ho úspešne zadržali. V jeho vozidle bolo medzitým objavených päť migrantov mužského pohlavia.

„Pri zásahu nedošlo k zraneniu osôb. Prípad si prevzali príslušníci z Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície,“ doplnil Policajný zbor Slovenskej republiky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu