Podvodníkov, ktorí okrádali čašníkov v Žiline chytili dvaja mladíci z Vrania


Foto: Podvodníkov, ktorí okrádali čašníkov v Žiline chytili dvaja mladíci z Vrania Foto: MD

Dnes 26.augusta boli zadržaní podvodníci o ktorých sme informovali v článku včera. Skupina podvodníkov sa snažila oklamať čašníkov v žilinských prevádzkach a obrať ich o peniaze. O tejto skutočnosti ako prvý informoval Mystique bar v Žiline, ktorý na svoj Facebook zavesil správu s fotografiami týchto ľudí. Táto správa mala viac ako 5000 zdieľaní na Facebookovej stránke podniku. Na portáli Žilinak správu videlo viac ako 16,000 ľudí. Dnes okolo 18:00 hod sa dvom odvážnym mladíkom zo Žiliny - mestská časť Vranie - podarilo zadržať túto podvodnícku skupinku. 

“Akonáhle sme ich spozorovali, neváhali sme a vydali sme sa na aute za nimi. Šli cez mestskú časť Vranie, obec Rudinku až do obce Rudinská,” uviedol Peter, ktorý sa podieľal na pátracej akcií. Skupina sa prevážala na vozidle Škoda Favorit s českými poznávacími značkami.

Podľa jeho slov ich nejaký čas sledovali a keď bola vhodná chvíľa, zastavili ich, zadržali a privolali políciu. Tá podvodníkov zatkla.

“Podvodníci boli agresívni a v rámci svojej obrany sme museli použiť aj silu. Nikoho sme však nezranili,” dodal Marek, ktorý bol druhým členom pátracej akcie. Podľa získaných informácií by sa momentálne mali nachádzať vo vyšetrovacej väzbe. Oficiálne stanovisko polície bude vzhľadom na pokročilú hodinu možné priniesť až zajtra ráno.


Vyjadrenie polície - 28.8.2015

Policajtom z Obvodného oddelenia v Kysuckom Novom Meste sa podarilo zadržať dvojicu podozrivých – ženu a muža, ktorí mali v priebehu mesiacov júl a august priviesť do omylu pri rozmieňaní peňazí niekoľko zamestnancov pohostinstiev, barov a iných prevádzaok. 66 ročná žena a 43 ročný muž, obidvaja občania Českej republiky, navštevovali stravovacie zariadenia, bufety, pohostinstvá v Žiline a okolí za rovnakým účelom. Po príchode do prevádzky pri komplikovanom, zdĺhavom a opakovanom rozmieňaní peňazí priviedli do omylu zamestnancov v najmenej siedmich prevádzkach. V každom prípade išlo o sumu vo výške 50,-€, čím sa obohatili o najmenej 350,-€. Polícia nevylučuje, že podvedených zamestnancov prevádzok môže byť aj viac. Dvojicu podozrivých poverený príslušník PZ obvinil z prečinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinení sú stíhaní na slobode a v prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobdoe až na dva roky.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu