VIDEO: Vodič donáškovej služby nebezpečne obiehal cez čiary kolónu na Mostnej ulici v Žiline


Foto: VIDEO: Vodič donáškovej služby nebezpečne obiehal cez čiary kolónu na Mostnej ulici v Žiline Foto: čitateľ Peter

Dopravná situácia v meste Žilina nebýva vždy priaznivá a v mnohých úsekoch ciest sa počas dopravnej špičky tvoria rozsiahle kolóny. Netrpezlivosť však vedie niektorých účastníkov cestnej premávky k správaniu ohrozujúcemu nielen verejný poriadok ale často aj zdravie a bezpečnosť ostatných motoristov i chodcov.

V piatok 2. decembra 2022, v čase približne o 13:00 pobúril motoristov rozvozca donáškovej služby, ktorý na zjazde z Mostnej ulice smerom na ulicu Vysokoškolákov agresívne obiehal autá stojace v kolóne.

Vodič obiehal celú kolónu vozidiel cez pruhované čiary a následne aj cez plnú čiaru a priechod prechodcov. Našťastie tam nebol žiaden chodec ani matka s kočíkom,“ uviedol svedok nezodpovedného správania vodiča, ktoré sa mu podarilo zachytiť na videokamere. 

O video sa rozhodol podeliť aj s redakciou Žilinak.sk, pričom chce zároveň apelovať na všetkých kuriérov donáškových služieb, aby jazdili zodpovedne a tiež, že ich nie veľmi bezpečné správanie v cestnej premávke môže byť zdokumentované. „Hádam po tomto začnú jazdiť normálne,“ doplnil svedok. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu