Na výstave Vianoce našimi rukami si môžete pozrieť i kúpiť výrobky klientov zo zariadení sociálnych služieb


Foto: Na výstave Vianoce našimi rukami si môžete pozrieť i kúpiť výrobky klientov zo zariadení sociálnych služieb
Galéria: 10 fotiek
Foto: Žilinský samosprávny kraj

V priestoroch foyera Úradu ŽSK bola v utorok 6. decembra slávnostne otvorená predajná výstava prác a výrobkov s vianočnou tematikou klientov zariadení sociálnych služieb. Do výstavy sa zapojili klienti zo všetkých 26 zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.

„Výstavu organizujeme každoročne už 15 rokov, s výnimkou v roku 2020, kedy sa nekonala vzhľadom na pandemické opatrenia. Na výstave je vítaný každý, kto sa chce pokochať krásou ručných výrobkov, dopriať si vianočnú atmosféru a prípadnou kúpou vianočných výrobkov za symbolické ceny podporiť ďalšiu tvorbu našich klientov,“  informuje Iveta Ďurišová, riaditeľka odboru sociálnych vecí ŽSK.

Na výstave môžete vidieť rôzne vianočné ozdoby a dekorácie – anjelov, adventné svietniky, venčeky, háčkované ozdoby, medovníky, výrobky z dreva a mnoho iného, pričom výrobky v rámci terapií vyrábajú klienti za pomoci zručných zamestnancov „Aj toto je jeden zo spôsobov ako možno podporiť inklúziu a poskytnúť priestor pre sebarealizáciu klientov z našich zariadení,“ doplnila Ďurišová. 

Predaj vianočných výrobkov bude prebiehať do 19. decembra 2022 každý pracovný deň od 9:00 do 14:00. Výstava bude vo foyeri úradu inštalovaná do 9. januára 2023. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu