VIDEO: Osobné auto narazilo do stĺpa trolejového vedenia, doprava a MHD bola niekoľko hodín obmedzená


Foto: VIDEO: Osobné auto narazilo do stĺpa trolejového vedenia, doprava a MHD bola niekoľko hodín obmedzená

Dnes v skorých ranných hodinách došlo v Žiline k dopravnej nehode, ktorá spôsobila niekoľkohodinové obmedzenie na ceste a výluky mestskej hromadnej dopravy. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline, ako aj Dopravný podnik mesta Žiliny.

Nehoda sa stala v nedeľu 4. decembra krátko pred 3:30 hod. ráno na Hôreckej ceste pod žilinským sídliskom Hájik. Osobné motorové vozidlo z doposiaľ neznámych príčin zišlo z vozovky a narazilo do stĺpu s trolejovým vedením. Pri náraze našťastie nedošlo k vážnym zraneniam posádky automobilu.

Na mieste zasahovali príslušníci Hasičského záchranného zboru aj polícia, ktorá niekoľko hodín odkláňala dopravu na obchádzkové trasy. Nehoda a poškodené vedenie ovplyvnilo aj pravidelné spoje mestskej hromadnej dopravy, ktoré museli dokonca úplne vynechať niekoľko zastávok.

„Z dôvodu poruchy na trakčnom vedení na ulici Hôrecká cesta môže dochádzať k meškaniu na linkách č.6. Trasa linky č.6 je presmerovaná po ulici Kvačalová. Kyvadlová doprava zabezpečuje obsluhu úseku linky č.6 od zastávky Žitná po zastávku Závodská cesta. Zastávky Essenská a Hôrecká sú vynechané,“ upozornil cestujúcich Dopravný podnik mesta Žilina.



Podľa informácií od dopravcu bol úsek pre mestskú hromadnú dopravu sprejazdnený o 7:45 hod. ráno. Jeden z obyvateľov mesta uverejnil na platforme Youtube video, ktoré čiastočne zachytáva priebeh nočnej nehody.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu