Auto s dvomi osobami sa prevrátilo na strechu pri Demänovskej jaskyni, zasahovali horskí záchranári


Foto: Auto s dvomi osobami sa prevrátilo na strechu pri Demänovskej jaskyni, zasahovali horskí záchranári Foto: Horská záchranná služba

Horskí záchranári okrem pomoci zraneným či strateným osobám v ťažko dostupných terénoch v niektorých prípadoch asistujú aj pri dopravných nehodách. Takáto situácia nastala aj v prvý decembrový deň na Liptove. O spoločnom zásahu informovala Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.

Vo štvrtok 1. decembra došlo na ceste v blízkosti Demänovskej jaskyne slobody k nehode, pri ktorej sa osobné motorové vozidlo prevrátilo na strechu. V automobile sa v tom čase nachádzali dve osoby. O pomoc boli požiadaní aj horskí záchranári z Oblastného strediska Nízke Tatry.

„Horskí záchranári prišli na miesto udalosti, pričom účastníci nehody sa už nachádzali mimo vozidla. Jedna osoba bola zranená, tú záchranári Horskej záchrannej služby vyšetrili, ošetrili a odovzdali do starostlivosti posádke Rýchlej zdravotnej pomoci na mieste. Pri nehode pomáhali aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru a Policajného zboru Slovenskej republiky,“ uviedli horskí záchranári.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu