Mestská knižnica v Žiline pripravila na december množstvo adventných podujatí


Foto: Mestská knižnica v Žiline pripravila na december množstvo adventných podujatí Foto: Mestská knižnica Žilina

Mestská knižnica Žilina si Vás, milí naši čitatelia, dovoľuje pozvať na adventné podujatia do priestorov pobočky knižnice na sídlisku Vlčince na ulici Sv. Cyrila a Metoda 1.

Dňa 12. decembra o 17:00 hod. sa tu uskutoční vianočný koncert Dariny Malej spojený s posedením pri dobrej hudbe, rozhovoroch, spoločenských hrách a nealkoholickom punči.

V starobe sa veľa mení. Aj rola tých skôr narodených v živote detí a vnukov. Dňa 13. decembra o 15:00 hod. v Debate Team 60+ na tému „Ach, tie deti!“ sa naši čitatelia spolu s hosťom Tiborom Máhrikom budú snažiť nájsť odpovede na viaceré otázky.

Zmenilo sa naše postavenie v rodine? Aké máme ešte možnosti? Ako pozitívne ovplyvniť naše potomstvo? Ako byť pomocou a nie bremenom?  Samozrejme, aby sa nám ľahšie diskutovalo, nebude chýbať poobedňajšia káva, koláčik a nealko punč. 


Dňa 14. decembra o 9:00 hod. privítame v Klube u eMKy našich najmenších na zážitkovom čítaní ukrajinskej ľudovej rozprávky O rukavičke. V ten istý deň o 17:00 hod. si na vianočnej Tvorivej eMKe vytvoríme netradičné vianočné dekorácie a betlehemy. Nebude chýbať príjemná hudba a rozhovory. Nechajte starosti a deti doma a príďte si oddýchnuť! Podujatie je vhodné pre 12-99 rokov. 

Dňa 21. decembra o 17:00 hod. si na pravidelnom podujatí Kniha o piatej vymeníme tipy, čo radi čítame alebo počúvame pri rozsvietenom stromčeku, pri krbe, počas dlhých zimných večerov, v papučiach a pri dobrej horúcej čokoláde. Veď aké by to boli Vianoce bez knihy?

A keďže stretnutie sa uskutoční len pár dní pred najkrajšími sviatkami v roku, veríme, že spolu vytvoríme pravú sviatočno-knihomoľskú atmosféru. Čaj, niečo sladké a príjemná spoločnosť. To sú znaky nášho čitateľského klubu, kde Vás srdečne pozývame.

Viac informácií o eMKiných podujatiach nájdete na oficiálnom webe knižnice alebo na facebookovej stránke. Tešíme sa na Vás!

Miesto: Mestská knižnica Žilina
Dátum: 12.12.2022 - 17:00    21.12.2022 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu