Na návštevníkov Vianoc v Budatíne bude okrem mini trhov čakať aj zdobenie vianočného stromu


Foto: Na návštevníkov Vianoc v Budatíne bude okrem mini trhov čakať aj zdobenie vianočného stromu Foto: Považské múzeum

Obľúbené podujatie Vianoce v Budatíne sa vráti do areálu hradu aj tento rok. Návštevníkov budú v tretiu adventnú nedeľu 11. decembra čakať mini trhy, tvorivé dielne pre rodičov s deťmi, divadelno-hravé zoskupenie RAZCA, skupina  Musica Temporis a premiérovo aj zdobenie vianočného stromu.

Sviatočná atmosféra zaplní priestory v blízkosti kaplnky hradu od 10:00 hod. Chýbať nebudú vianočné ozdoby, dekorácie, výrobky z medu, šúpolia, medovníky, oblátky, knihy a ani občerstvenie. Adventné popoludnie oživí aj príbeh o narodení Ježiša Krista, ktorý sa odohrá každú pol hodinu od 13:00 do 14:30 hod. Vrcholom celého podujatia bude koncert skupiny Musica Temporis v priestoroch kaplnky o 15:00 hod.

Novinkou tohtoročného podujatia bude spomínané zdobenie vianočného stromu v exteriéri. „Prosíme všetkých, ktorí majú doma nepotrebné ozdoby, aby ich priniesli a pomohli nám tak vytvoriť originálny stromček. Ten bude zdobiť prostredie hradu počas celého vianočného obdobia a budeme radi, ak stane miestom na rodinné fotografie,“ dopĺňa kultúrna manažérka Sabina Pavlíková.


Miesto: Budatínsky hrad
Dátum: 11.12.2022 - 10:00    17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu