Policajti budú v rámci decembrovej akcie ADVENT kontrolovať vodičov a chodcov aj počas sviatkov


Foto: Policajti budú v rámci decembrovej akcie ADVENT kontrolovať vodičov a chodcov aj počas sviatkov Foto: Ilustračné

Policajné kontroly neutíchajú ani v decembri, keď dopravno-bezpečnostnú akciu SITO nahradí akcia ADVENT, ktorá začína dnes 1. decembra a potrvá až do konca roka. Ako uvádza Polícia Žilinského kraja v príspevku na sociálnej sieti, príslušníci sa budú zameriavať predovšetkým na alkohol, chodcov, rýchlosť, no aj mobily za volantom. 

Cieľom vykonávania dohľadu vyhláseným Odborom dopravnej polície Prezídia Policajného zbor je zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. „Každé krajské riaditeľstvo PZ naplánuje akciu s ohľadom na miesta a časy, kedy najčastejšie dochádza k tragickým dopravným nehodám a aj tým pod vplyvom alkoholu,“ informuje polícia.

V závere pracovného týždňa a počas víkendov má taktiež dôjsť ku kontrolám na miestach s väčšou koncentráciou osôb, akými sú bary, pohostinstvá či diskotéky. „Zameriame sa najmä na zisťovanie požitia alkoholu u vodičov motorových a nemotorových vozidiel, čiže aj kolobežkárov a cyklistov,“ upozorňuje polícia a dopĺňa, že kontrolovať sa bude aj predchádzanie, rýchlosť a dodržiavanie povinností vodiča i chodca.

Dopravní, poriadkoví a železniční policajti budú v teréne aj počas blížiacich sa vianočných sviatkov, teda od 24. do 26. decembra a tiež 31. decembra. „December je čas, keď sa každý intenzívnejšie začne pripravovať na vianočné sviatky. Pri tejto príležitosti vyzývame občanov k zvýšenej opatrnosti a vzájomnej tolerancii, spomaľte nielen na cestách, aby sme spoločne mohli prežiť sviatočné dni v pokoji a predovšetkým s rodinami,“ dopĺňa polícia. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu