Cez Framborský park pravidelne prechádzajú autá, skracujú si tak cestu v smere na Bratislavu


Foto: Cez Framborský park pravidelne prechádzajú autá, skracujú si tak cestu v smere na Bratislavu Foto: Peter Kopál

Na sociálnej sieti sa objavili fotografie zachytávajúce osobné motorové vozidlá jazdiace po hlinenej ceste naprieč žilinským parkom Frambor. Väčšina z nich údajne prichádza z Cestárskej ulice a následne vyjde na Kragujevskú ulicu v smere na Bratislavu. 

„Možno sa len dohadujem, ale predpokladám, že sa chcú vyhnúť križovatke, kde sa smerom na Bratislavu často dlho čaká a špeciálne v piatkovej premávke,“ uviedol návštevník parku, ktorému sa podarilo v piatok 18. novembra 2022, v priebehu približne 20 minút vidieť vo Framborskom parku rovno dve autá. V jednom prípade išlo dokonca o dodávku.

„Mám podobnú skúsenosť. Skracovali si tadiaľ cestu hlavne kuriérske dodávky a osobné auto z Čadce,“ reagovala iná návštevníčka parku. „To som videla aj ja viackrát, keď som išla cez Frambor a tiež mi prišlo čudné,“ reagovala ďalšia. 

Situácia sa tak zrejme na základe výpovedí viacerých návštevníkov už stáva takmer pravidlom. V komentároch pod príspevkom na preto rozprúdila diskusia ohľadom riešenia tejto situácie. Jedným z riešení by mohlo byť napríklad umiestnenie dopravného značenia zakazujúceho vjazd motorových vozidiel na toto územie.

„Žiadali sme už o zákaz a zatiaľ je to v procese. Nie je to úplne jednoduché,“ uviedol Ján Rzeszoto, predseda Žilinského skrášľovacieho spolku, ktorý spolu s dobrovoľníkmi dlhodobo upravuje prostredie parku na Frambore a robí z neho príjemné prostredie pre verejnosť. 


Problémom však podľa niektorých diskutujúcich môže byť i to, že Framborský park ani po troch rokoch od jeho založenia ešte stále nie je oficiálne registrovaným parkom na území mesta Žilina. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu