V Martine už natrvalo zrušili používanie zábavnej pyrotechniky na silvestrovských oslavách


Foto: V Martine už natrvalo zrušili používanie zábavnej pyrotechniky na silvestrovských oslavách Foto: ilustračné

Mesto Martin ani tento rok nebude počas silvestrovských osláv realizovať ohňostrojovú šou v centre mesta. Martinská radnica sa rozhodla ohňostroje definitívne zrušiť aj po nasledujúce roky a ísť tak príkladom svojim obyvateľom.

„Pyrotechnika je hlučnou a neekologickou formou trávenia osláv konca roka. Rovnako tak množstvo úrazov, ktoré spôsobí neodborná manipulácia s výbušninami, nemá klesajúci trend. Hrozba požiarov je tiež v tomto období zvýšená,“ uviedol primátor mesta Martin Ján Danko.

Aj keď silvestrovské oslavy bývajú späté so zábavnou pyrotechnikou, pre mnohé živé tvory to až taká zábava nie je. Oslavy konca roka bez ohňostrojov tak potešia aj majiteľov štvornohých miláčikov.

V minulosti už radnica iniciovala preventívnu akciu s názvom Vymeňme ohňostroj za prskavky, ktorou sa snažila občanov edukovať o škodlivosti zábavnej pyrotechniky aj v spolupráci s mestskou políciou. Podľa slov primátora mesta v tejto činnosti plánujú pokračovať a ohňostrojovú šou z osláv vynechať už natrvalo. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu