Menší podnikatelia na Orave môžu do konca roka získať až 100-tisíc eur na svoj projekt


Foto: Menší podnikatelia na Orave môžu do konca roka získať až 100-tisíc eur na svoj projekt Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Menší oravskí podnikatelia môžu do konca roka získať významnú finančnú podporu z Integrovaného regionálneho operačného programu. Občianske združenie Miestna akčná skupina (MAS) Orava prerozdelí medzi domáce firmy ďalších 377-tisíc eur určených na skvalitnenie výroby alebo poskytovaných služieb.

O príspevok môžu požiadať podnikatelia so sídlom alebo prevádzkou na území okresov Tvrdošín a Dolný Kubín, prípadne obce Hruštín. Takáto spoločnosť však nesmie zamestnávať viac než 49 osôb.

„Podporujeme predovšetkým žiadosti, ktoré prinesú do územia inovačný prvok alebo potenciál, súbežne s rozšírením pracovných miest,“ uviedol projektový manažér MAS Orava Tomáš Moravčík.

Jeden žiadateľ môže získať maximálne 100-tisíc eur, ktoré pokryjú nanajvýš 55 percent celkových nákladov projektu. V predošlej výzve dostali oravskí podnikatelia a firmy viac než 373-tisíc eur, MAS Orava tak celkovo prerozdelí až 750-tisíc eur.


„Do regiónu sa nám už podarilo umiestniť stovky tisíc eur na zmysluplné projekty smerujúce do kovovýroby, robotizácie alebo inovatívnych prvkov vo výrobe. Stále nám ostávajú prostriedky, ktoré chceme alokovať do zmysluplných projektov. Radi by sme ešte podporili najmenej tri až štyri projekty,“ doplnil manažér MAS Orava Ondrej Šeliga.

Podnikatelia, firmy a živnostníci môžu svoje žiadosti o finančnú podporu odovzdať do konca roka 2022 v sídle MAS Orava v obci Oravský Podzámok. Bližšie informácie o vhodnom projekte a vytvorení žiadosti záujemcom poskytne akčná skupina na rovnakom mieste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu