Zrazený chodec pri železničnej stanici v Žiline prechádzal cez cestu mimo priechodu


Foto: Zrazený chodec pri železničnej stanici v Žiline prechádzal cez cestu mimo priechodu Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

V sobotu večer sme informovali o dopravnej nehode, ktorá sa stala pri žilinskej železničnej stanici. Osobný automobil tam zrazil chodca, ktorý pravdepodobne utrpel vážne zranenia. Bližšie informácie o kolízii prinieslo v príspevku na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Podľa informácií od polície k nehode došlo na ulici P. O. Hviezdoslava v tesnej blízkosti zastávky mestskej hromadnej dopravy Železničná stanica. V sobotu 26. novembra o 20:35 hod. večer tadiaľ prechádzalo osobné motorové vozidlo značky Volkswagen Passat.

Vodič zo zatiaľ nezistených dôvodov pravou prednou časťou vozidla narazil do chodca, ktorý práve prechádzal cez cestu. Zrazený muž sa po vozovke pohyboval mimo vyznačeného priechodu pre chodcov. Rozsah zranení, ktoré pri kolízii utrpel, polícia zatiaľ nepozná, na mieste však zasahovali až tri záchranky.


„Chodec utrpel presne nezistené zranenia a bol prevezený na ošetrenie. Vodič sa na mieste podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom a u chodca bol nariadený odber krvi. Ďalšie okolnosti a príčinu vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Podobné incidenty sú dôvodom, prečo polícia opakovane žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa okrem dodržiavania dopravných predpisov na komunikáciách správali ohľaduplne, disciplinovane a plne sledovali situáciu v premávke. Za bezpečnosť na cestách sú zodpovední nielen vodiči motorových vozidiel, ale aj ostatní, ktorí sa po nich pohybujú.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu