Výťažok z dobročinného Behu medikov poputoval do detskej kliniky Univerzitnej nemocnice Martin


Foto: Výťažok z dobročinného Behu medikov poputoval do detskej kliniky Univerzitnej nemocnice Martin Foto: Univerzitná nemocnica Martin

Výťažok zo 6. ročníka charitatívneho Behu medikov a 2. ročníka Festivalu medikov - Ži a nechaj žiť vo výške 2035 eur, smeroval na Kliniku detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny Univerzitnej nemocnice Martin. Klinika poskytuje zdravotnú starostlivosť kriticky chorým deťom a jej spádová oblasť zahŕňa v niektorých prípadoch územie celého Slovenska.

Získané prostriedky vždy využívame na zlepšenie kvality starostlivosti o kriticky choré deti,“ uviedol prednosta doc. MUDr. Slavomír Nosáľ, PhD., ktorý zároveň doplnil, že klinika je za tento čin veľmi vďačná, keďže peniaze si na pracovisku určite nájdu svoj účel.

Máme aj naše občianske združenie, cez ktoré sa dary financujú. Je možné, že túto sumu pripojíme k týmto financiám a kúpi sa niečo drahšie,“ doplnil detský anestéziológ Slavomír Nosáľ, ktorý si myšlienku Behu medikov veľmi váži. „Je to fantastické, Martinský klub medikov a naši medici nás podporujú nie len finančne, ale aj po pracovnej stránke,“ dodal.


Dobročinného behu sa zúčastnili aj zdravotníci samotnej kliniky. „Som veľmi rada, že sme mohli byť súčasťou tohto podujatia a že tento rok práve naša klinika dostala finančný výťažok. Som veľmi vďačná aj za vyzbierané peniaze, ktoré prispejú k zveľadeniu nášho pracoviska,“ povedala vrchná sestra PhDr. Eva Kučerová, ktorá si trať prišla odbehnúť spolu s kolegami.

Výťažok z behu poputoval do Kliniky detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny ako do posledného pracoviska poskytujúceho zdravotnú starostlivosť detským pacientom v rámci UNM. Organizátor podujatia MUDr. Pavol Vigláš uviedol, že aj napriek tomu, že tohtoročný výťažok bol nižší ako minulý rok, tento ročník považuje za jeden z najsilnejších. „Som veľmi vďačný, že ľudia prišli a chceli podporiť celú myšlienku behu,“ uzavrel.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu