VIDEO: Námestie v Liptovskom Mikuláši bude zdobiť pätnásťmetrová vianočná jedľa zo Starého Mesta


Foto: VIDEO: Námestie v Liptovskom Mikuláši bude zdobiť pätnásťmetrová vianočná jedľa zo Starého Mesta Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Vianočným stromčekom Liptovského Mikuláša sa po výbere radnice stala 30-ročná jedľa zo Starého Mesta. Podobne ako v iných mestách ide o drevinu, ktorá je vo svojej pôvodnej lokalite už pre svoje okolie nebezpečná. O osadenie zvoleného vianočného stromu sa mesto podelilo prostredníctvom videopríspevku na sociálnej sieti.

Pätnásťmetrová jedľa zo Starého Mesta už začala svojou veľkosťou ohrozovať podzemné potrubia. V novom roku nájde nové využitie, po Troch kráľoch poputuje do štiepkovačky v Okoličnom, kde sa s ostatným zeleným odpadom premení na kompost a na jar poslúži ako hnojivo pre ďalšie rastliny,“ uvádza mesto.

Samospráva zároveň dopĺňa, že budúcoročný vianočný strom možno práve stojí v niekoho dvore. Ideálnym kandidátom na vyzdobenie vianočného námestia by pritom mal byť asi 15 metrov vysoký strom s rovným kmeňom. V prípade, že takouto drevinou disponujete, môžete kontaktovať Verejnoprospešné služby Liptovského Mikuláša na e-mailovej adrese vpslm@vpslm.sk.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu