Hasiči na žilinskej univerzite prezentovali hasenie batérií elektromobilov či testovanie zásahových odevov


Foto: Hasiči na žilinskej univerzite prezentovali hasenie batérií elektromobilov či testovanie zásahových odevov Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Na žilinskej univerzite práve prebieha vedecká konferencia o požiarnom a bezpečnostnom inžinierstve zorganizovaná v spolupráci s Hasičským a záchranným zborom. O profesionálnych postupoch prezentovaných na konferencii informovali hasiči v príspevku na sociálnej sieti.

V utorok 22. novembra a v stredu 23. novembra sa žilinská univerzitná pôda stala dejiskom dvoch významných podujatí. Išlo konkrétne o 11. ročník konferencie Pokroky v požiarnom a bezpečnostnom inžinierstve a 6. ročník konferencie s názvom Ochrana pred požiarmi a záchranné služby.

„Cieľom týchto odborných a vedeckých podujatí je najmä prezentácia nových poznatkov z oblasti požiarneho a bezpečnostného inžinierstva, riešenie aktuálnych otázok v oblasti vysokoškolskej a odbornej prípravy budúcich odborníkov v oblasti záchranných služieb a ochrany pred požiarmi, diskusia a vývoj záchranárskej techniky v kontexte rozvoja elektromobility a vodíkového pohonu a podobne,“ uviedli hasiči.

Vedenie a príslušníci viacerých útvarov Hasičského a záchranného zboru počas konferencií účastníkov oboznámili napríklad s hasením iónových batérií, ktoré sú využívané v elektromobiloch, či priebehom testovania ľahkých zásahových odevov. Riaditeľ Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR okrem toho prezentoval perspektívu spoločných aktivít hasičov s fakultou bezpečnostného inžinierstva žilinskej univerzity.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu