Žilinčan Michal Kubena nevrátil požičané auto ani lešenie, v minulosti unikal pred zákonom


Foto: Žilinčan Michal Kubena nevrátil požičané auto ani lešenie, v minulosti unikal pred zákonom Foto: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

V minulosti unikal pred zákonom, teraz ho hľadajú Žilinčania, ktorým nevrátil požičané predmety. Pátranie po Michalovi Kubenovi zo Žiliny uverejnila v príspevku na sociálnej sieti facebooková skupina HAKA zameraná prevažne na zdieľanie informácií o odcudzených automobiloch.

Muž v strednom veku si mal počas tohto roku požičať osobné motorové vozidlo značky BMW a klietkové lešenie. Obidva predmety dostal do užívania na dobu neurčitú s podmienkou, že bude platiť mesačný nájom. Majitelia automobilu a lešenia však dostali iba niekoľko prvých platieb.

Posledné mesiace Michal Kubena dohodnuté sumy neuhradil, nevrátil požičané predmety a nekomunikuje s ich vlastníkmi. Podľa majiteľa lešenia sa Žilinčan nezdržiava na adrese, ktorú mal v občianskom preukaze uvedenú ako trvalé bydlisko.

„Vyplatil mi štyri mesiace, teraz mi už tri mesiace neposlal splátku a od novembra mi telefón nezdvíha. A čo som s ním spisoval zmluvu, tak čo mal adresu na občianskom, tam nebýva. Dalo by sa ho nejako vypátrať?“ obrátil sa majiteľ lešenia s prosbou o pomoc na skupinu HAKA.


Šesť klietok kovového lešenia značky HAKI si Michal požičal pred viac než pol rokom. Osobné vozidlo BMW v šedej metalíze si Žilinčan prevzal začiatkom júna 2022. Automobil so žilinským evidenčným číslom ZA 761JM bol vyrobený v roku 2007.

Po Michalovi Kubenovi zo Žiliny v minulosti pátrala aj polícia. Krajský súd v Žiline naňho totiž vydal príkaz na zatknutie, muž sa však nezdržiaval v mieste svojho trvalého bydliska.

Pokiaľ máte akékoľvek informácie o nevrátenom lešení, kontaktuje majiteľa na telefónnom čísle 0915 211 555. Spozorovanie odcudzeného vozidla môžete nahlásiť na čísle 0902 820 095. V obidvoch prípadoch kontaktujte aj HAKA tím na linke 0910 666 910.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu