Aktuálne! Vo Vrútkach na stanici sa dvaja muži nadýchali neznámej látky a zomreli


Foto: Aktuálne! Vo Vrútkach na stanici sa dvaja muži nadýchali neznámej látky a zomreli Foto: ilustračné

Záchranné zložky zasahujú práve teraz vo Vrútkach na železničnej stanici, kde mali byť uviaznutí 2 pracovníci v železničnom vozni. K udalosti malo dôjsť na nákladnej železničnej stanici. Jeden muž mal otvoriť poklop na cisterne pričom sa nadýchol neznámej látky a spadol do cisterny. Druhý muž mu šiel na pomoc a tiež skončil v cisterne.

Hasičom sa osoby z vagóna podarilo vytiahnuť pomocou lezeckej techniky, lekár však u oboch konštatoval smrť.  Na mieste stále zasahujú všetky záchranné zložky. Spolu s jednotkou HaZZ Martin zasahuje Záchranná brigáda HaZZ Žilina  - chemické družstvo. 

Na železnici mali predpoludním odpojiť elektrické vedenie, aby títo dvaja pracovníci mohli otvoriť poklop cisterny. Po otvorení poklopu sa však jeden z mužov nadýchal neznámej látky a následne odpadol. Druhý muž mu išiel na pomoc a skončil rovnako. Obaja muži mali mať 31 rokov.

“Martinskí hasiči boli dnes pred obedom vyslaní na nákladnú vlakovú stanicu do Vrútok k dvom osobám, ktoré uviazli v cisterne. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa dve osoby v bezvedomí nachádzajú v cisterne. Hasiči osoby vytiahli von a odovzdali záchranárom ZZS, ktorí začali s resuscitáciou. Osoby sa nepodarilo zachrániť a lekár konštatoval smrť,” uviedla hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová.

“Incident je predmetom vyšetrovania, nevieme, čo sa stalo.Cisterny mali byť prázdne, ale čo sa v nich v minulosti prevážalo, to nevieme,” povedala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu