Zimnú údržbu Liptovského Mikuláša ovplyvnia v zásadnej miere zvyšujúce sa ceny posypovej soli


Foto: Zimnú údržbu Liptovského Mikuláša ovplyvnia v zásadnej miere zvyšujúce sa ceny posypovej soli Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš v súvislosti so snežením uviedol do pohotovosti zimnej údržby mestské Verejnoprospešné služby. Práce však tento rok výrazne ovplyvní zvyšená cena posypovej soli, za ktorú mesto v roku 2020 zaplatilo 69 eur za tonu. Dnes sa cena vyšplhala na približne 210 eur.

Predvídavo sme soľ objednali už v lete, kedy bola jej cena na úrovni 116 eur za tonu. V súčasnosti je však cena vysoká a soli je nedostatok,“ uviedol ekonomický námestník Verejnoprospešných služieb Martin Kögel. 

Podnik má pravidelne k dispozícii približne 700 ton štrku, 100 ton soli, ktorých aplikovanie budú tento rok korigovať štyria dispečeri. Na údržbe mesta bude pracovať 32 pracovníkov, ktorí sa rozdeľujú do dvoch smien. Verejnosť môže VPS kontaktovať v prípade potreby na telefónnom čísle 044/547 65 00.

VPS-kári v meste udržiavajú približne 100 kilometrov ciest, 75 kilometrov chodníkov, štyri lavičky, jedenásť mostov a množstvo schodov. Od ľadu a snehu čistia aj autobusové zastávky, odstavné plochy, verejné parkoviská a ďalšie verejné priestranstvá,“ uvádza mesto v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu